Categories
Activităţi

Cursuri de management și scriere proiecte

Cursuri de management și scriere proiecte
în cadrul programului de dezvoltare organizațională a ACRC

Începând cu ianuarie 2022, membrii ACRC participă la un curs de formare în managementul și scrierea proiectelor. Programul de formare face parte din proiectul „Încălcarea dreptului de a locui într-un mediu sănătos și lupta romilor din Pata Rât pentru dreptate locativă” derulat de Asociația Comunitară a Romilor din Coastei în parteneriat cu Fundația Desire și cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Cursul se va derula în perioada ianuarie-iunie 2022 și are ca scop contribuția la dezvoltarea organizațională a Asociației Comunitare a Romilor din Coastei. Pe parcursul celor 24 de întâlniri, participanții vor parcurge șase module privind scrierea și gestionarea proiectelor, sub îndrumarea formatorului Kinga Kovács – manager cultural cu experiență de peste 10 ani în scrierea și managementul proiectelor.

Prin cursurile de formare se urmărește dobândirea unor competențe esențiale privind conceperea, planificarea, implementarea și raportarea proiectelor. Participanții vor afla care sunt procesele și instrumentele de management de proiect necesare inițierii și ducerii la bun sfârșit a proiectelor care urmează a fi gestionate de asociație.

După modulul de introducere din ianuarie, modulele plănuite pentru următoarele luni vor aborda teme precum: procese și instrumente de planificare, managementul activităților și resurselor, relațiile cu beneficiarii și cu finanțatorii, precum și elemente de evaluare și raportare a proiectelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *