Categories
Activităţi

În Parcul Central

În data de 26 Martie, Asociația Comunitară A Romilor din Coastei a desfășurat o nouă activitate pentru copiii din Pata Rât, în cadrul proiectului „Încălcarea dreptului de a locui într-un mediu sănătos și lupta romilor din Pata Rât pentru dreptate locativă”, care a constat într-o vizită la Parcul Central “Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca.

Cum a ieşit soarele şi vara îşi face simțită apropierea, Mihaela și Pepe, responsabilii cu organizarea și desfășurarea activităților pentru copii din cadrul proiectului s-au deplasat în comunitatea Cantonului din Pata Rât pentru a prelua și a însoți copiii la activitatea recreativă. Odată ajunși în Parcul Central, copiii s-au plimbat pe lângă lac și au servit câte o înghețată pentru a se răcori puțin înainte de joacă. După ce au testat toate topoganele și balansoarele din parcul de joacă, fremătau de nerăbdare să probeze și mașinuțele cu pedale. Ulterior copiii au fost însoțiți la un restaurant din oraș, unde au servit câte o pizza și o limonadă fresh. În drum spre casă s-a povestit despre oraș și locul recent vizitat, despre pățaniile hazlii din parc, dar și despre preferințele culinare ale fiecăruia. Copiii au mai spus că vizita la Parcul Central “Simion Bărnuțiu” , a fost pe măsura așteptărilor și că abia așteaptă următoarea ocazie de a participa la activități de recreere și socializare.

Această activitate face parte din proiectul „Încălcarea dreptului de a locui într-un mediu sănătos și lupta romilor din Pata Rât pentru dreptate locativă”, derulat în parteneriat cu Fundaţia Desire şi beneficiind de sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *